Екстремният бегач Кирил Николов завърши на 13-о място в 18-ото издание на Dolomite Skyrace – едно от най-престижните високопланински бягания в Доломинитите (Италия) и част от стартовете за Световната купа по Скай Рънинг. В изключително тежкото състезание стартираха 800 мъже.

Трасето е с дължина 22 км, с +/- 1800 метра денивелация. Стартът и финалът бяха на площад Маркони, град Канацеи.

Началото на състезанието беше дадено на 17 юли в 8:30 часа с масов старт. Пред състезателите се изправят 10 км изкачване и 12 км спускане.

„Времето ми спрямо 2013 година е с близо 2 минути по-бързо до върха, но малко по-слабо надолу, но това се дължи на многото сняг през 2013-та“, обясни Дизела, който финишира с време 2 часа, 11 минути и 3 секунди, на около 7 минути от първия Тадей Пивк. Времето на Николов е близко до това от 2013 година, когато беше шести.

Първи в тазгодишното състезание стана Тадей Пивк с време 2 часа 2 минути и 47 секунди. След него завърши румънецът Йонут Зинка с време 2:03:18 ч. При жените първа стана американката Меган Кимел, следвана от Лаура Орге И’Вила с 2 часа, 26 минути и 58 секунди.

В бягането Дизела се изправи срещу силна конкуренция и тежко трасе. „Леки технически проблеми в края на състезанието ми костваха няколко места. По трасето имаше от всичко - Сняг, лед, камъни и многооооо баири“, сподели Николов.

„Благодаря за подкрепата на всички в България!“, добави Дизела.