Екстремният бегач Кирил Николов - Дизела обяви, че отново ще атакува рекорда за най-бързо преминаване през маршрута от връх Ком до нос Емине. Целта му е да премине 600-те километра по билото на Стара планина за по-малко от 5 дни.

Миналото лято Дизела отново се пробва за рекорд, но едва 11 километра преди края на трасето той и екипът му решиха да прекратят бягането поради множеството му контузии и лошите метеорологични условия, които го бяха връхлетели по време на тежкия маршрут.

"Същото място, същото време, същият опит - една година по-късно. Отново ще се изправя пред Ком - Емине и предизвикателствата на този преход - 600 километра с 15 000 метра положителна денивелация", обяви планинският бегач и ориентировач Кирил Николов.

"Много ще е трудно, но се надявам на хубаво време. Целта ми е да завърша под 5 дни. А дали ще успея - времето ще покаже. Стартът от връх Ком ще е в дните между 20 август и 5 септември", добави Дизела пред БЛИЦ.

Припомняме, че преди дни колегата му Божидар Антонов подобри досегашния рекорд на маршрута Ком - Емине - нещо, което не беше сторено от близо 30 години. Антонов измина дистанцията за 5 дни, 10 часа и 10 минути.

"Поздравления, Божо, за новия рекорд на Ком - Емине. Знам колко е трудно", честити Дизела на колегата си.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

дизела_3.jpg

kom_emine.jpg