Силвия Дънекова спечели втората балканска титла за България на Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора. 30-годишната атлетка от Нови Пазар проведе по отличен начин бягането си на 3000 метра стипълчейз и спечели златния медал с личен рекорд за сезона от 9:43,81 мин. Нейният личен рекорд е 9:42.72 мин.

Подгласнички на българката в Стара Загора станаха Тюркан Юзата (Тур) – 10:04.77 мин, и Мария Парадалу (Гър) – 10:06.38 мин. Така Дънекова ще представя България на “Първенството на гигантите” в края на август.

Митко Ценов също триумфира в стипълчейза. Той финишира за 8:46.69 мин, след като предприе своята успешна атака около 250 м преди финала. Ценов буквално се изстреля пред водача в бягането до момента и натрупа солиден аванс, за да може да прати въздушни целувки към публиката на последната права, съобщи bgathletic.

За 15 мин Ценов беше европейски шампион за младежи до 23 г. преди две седмици, но беше декласиран заради пристъпване извън пистата. Той е един от атлетите ни, които ще участват на световното първенство в Москва през следващия месец.