Лекоатлетката Силвия Дънекова, която преди дни бе оправдана за положителната допинг проба, дадена преди старта на Олимпийските игри в Рио, смята, че е имало донос срещу нея от българска страна. Тя и адвокат Георги Стефанов изразиха мнение, че отговорен и висшестоящ фактор в родната федерация е в основата на скандала.

„Първо процедурата беше в правомощията на МОК, после на ИААФ. След 6 месеца нищо нямаше, питах какво се случва. Пробата ми е взета на 1 август миналата година. Колко пъти са я въртели в машината, те си знаят. На 31 юли си дадох проба в Олимпийското село и ми излязоха отрицателни проби. Една Б проба я крият, започва се ходене по мъките. Каквото и да е моето обяснение, не е подкрепено с факти, това биха били мои тълкувания. Явно е трябвало да има определен брой положителни проби. Всички могат да го сглобят – УАДА, ИААФ... "

„Да кажем, че имаме подозрения от кого е направен доносът срещу мен. Представете си колко е абсурдна ситуацията. Това е победа за целия български спорт и в този прекрасен момент Българската федерация да каже – не. Този шок започна от самото начало. Нормално е една федерация да те подкрепи. Бих се шокирала, ако има обжалване от федерацията“, сподели Дънекова пред Нова ТВ.