Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добри Карамаринов бе изключително щастлив от постижението на българската състезателка Ваня Стамболова. Атлетката ни спечели бронзов медал на световното първенство в зала в дистанцията на 400 метра. Тя завърши трета във финала с време 51.50 секунди.

“Прекрасно бягане, това което съм искал от българските атлети, което съм им пожелавал винаги – да постигнат личен резултат на голямо първенство и именно това направи Ваня Стамболова. Едно много силно бягане, със силна конкуренция. Вчера тя имаше тежък полуфинал. Успя да се класира, беше с пето време, днес се мобилизира и с лично време завоюва бронзов медал. Отново Ваня е от световна класа. Показа, че е бегачка от световна класа. Такава, каквато я познаваме от 2006 година. Това е една огромна радост за България”, сподели Добри Карамаринов пред “Дарик” радио.

“Наистина, трудно щеше да бъде всичките ни състезатели да влязат във финалите си. Единствено Момчил Караилиев не успя да се реализира. А Ивет продължава утре за полуфинала. Надявам се да бяга по-добре и да се доближи до личния си резултат. Ако направи това, аз ще бъда доволен”, каза още Карамаринов./БЛИЦ