Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов ще е председател на Жури д’Апел (апелативна комисия, която разглежда жалби) на Европейското първенство на открито за мъже и жени в Барселона (26 юли – 1 август 2010 г). Новината за първото назначение на такава позиция на българин на състезание от такъв ранг, дойде от Лозана, където се проведе заседанието на Комитета по състезанията към Европейска атлетика.

Сбирката в Швейцария бе председателствана лично от шефа на БФЛА, който е и член на Съвета на ЕА. Наред с поканата да е Жури д’Апел на Евро 2010 Карамаринов получи и още три важни назначения за догодина. На 20-21 март той ще е делегат на ЕА Зимния шампионат на Стария континент в Марсилия. След това Карамаринов ще представлява Европейската атлетика на европейския отборен шампионат в Будапеща (19-20 юни), а също така и на силния международен турнир в Ханя (6 юни).

„Тези назначения са поредното признание за работата, която върши българската атлетика. Да бъдеш Жури д’Апел на най-голямото състезание за 2010 година в Европа е голяма отговорност, коментира Карамаринов.

Междувременно Кристов Зайлер, технически делегатът на ЕА даде отлична оценка на свършената до момента работа по подготовката на Евро 2010 по планинско бягане в Сапарева баня (4 юли 2010 г).

Швейцарецът бе в курорта през уикенда и направи първа инспекция на ниво ЕА на подготовката за шампионата на Стария континент. По време на визитата си Зайлер се срещна с кмета на Сапарева баня инж. Сашо Иванов, както и с областния управител на Кюстендил Любомир Анчев, и с хора от Организационния комитет на европейското първенство./БЛИЦ