Състезателят по спортна гимнастика Еди Пенев повече няма да се състезава за България. Това обяви президентът на Българската федерация Йордан Йовчев.

"Няма да разчитаме повече на него. Еди Пенев не иска да се състезава за България. Той не мисли някога отново да се връща тук. Еди живее и учи в САЩ, семейството му е там и той иска да се реализира в Америка", обясни Йовчев.

Старши треньорът Красимир Дунев събира в понеделник мъжкия национален отбор по спортна гимнастика на едноседмичен лагер в София.

В състава попаднаха братята Христос и Исус Маринови, Емил Стоименов, Александър Батинков, Ярослав Вовк, Мартин Ангелов и Георги Сотиров.

"Разчитаме и на четири момчета от Варна, но те няма да присъстват заради лични ангажименти. Ще тренираме една седмица, за да видим кой в каква форма е", коментира Дунев.

Следващото голямо състезание е Световната купа в Острава през ноември.

"Ще преценим впоследствие дали има смисъл да пращаме състезатели в Острава.

Реалната ни цел е европейското първенство през април догодина", каза Йовчев.

Бившият национал и европейски вицешампион на прескок от Дебрецен 2002 Филип Янев, който прекрати състезателната си кариера след тежка травма на коляното през миналата година, пък вече работи като треньор в женската гимнастика.