Инна Ефтимова се завърна на пистата по най-добрия начин – с победа и покрит норматив за участие на европейското първенство в Цюрих през август. Една от най-добрите ни спринтьорки в последните години беше лишена от състезателни права за двa сезона, заради употреба на допинг.

Валя Демирева участва за първи път в състезание от март 2012-та. Ефтимова спечели бягането на 100 м на турнира „Нови звезди” с 11.40 сек при попътен вятър от 2.6 м/сек. Преди това в сериите финишира за 11.45 сек при нормални условия и си осигури участие на Еврошампионата в Швейцария. Квотата е 11.60 сек. След надпреварата в София Ефтимова говори за "BGathletic".

„Много съм щастлива. Доволна съм от състезанието, от себе си, от резултата. Преди да стартирам не очаквах нищо, нямах представа какъв резултат ще постигна. Просто исках да бягам, нямах търпение да се състезавам отново. Щастлива съм, че успях да покрия норматив за европейското първенство още в първата си надпревара. Това е важно, защото сега ще мога да си насоча вниманието изцяло към шампионата в Цюрих.

Резултатът ми е добър за това време на годината, месец май е, а европейското е чак през август. До скоро бяхме в обемен период на подготовката и все още не съм в идеална форма. Дори още не съм решила към коя дисциплина ще се насоча към 100 м или 200 м.

Тренирах много в последната година. Вложих цялата си енергия в тренировките и настина съм много мотивирана да се състезавам. Вече не работя, само тренирам и уча. Целта ми, разбира се е европейското, искам да се представя добре.”