88 лекоатлета от 21 клуба ще вземат участие във II-то издание на Международния лекоатлетически турнир за мъже и жени "Купа Бургас" 2014 днес. Част от елитните ни състезатели ще излязат на пистата на Спортен комплекс "Славейков" в крайморския град, като сред тях са 7 участника от Олимпийски игри.

Атлет №1 на България за 2013 г. Георги Иванов за втора поредна година ще участва в тласкането на гюле на „Купа Бургас”, информира bgathletic.com. В същата дисциплина при жените ще се състезава и Радослава Мавродиева. Световна шампионка за девойки в младша възраст и европейска шампионка за девойки старша възраст в тласкането на гюле Емел Дерели (Тур) ще бъде в Бургас за втори път.

Скокът на височина ще бъде интересен с Тихомир Иванов, Виктор Нинов, както и Венелина Венева-Матеева и Мирела Демирева при дамите. Европейската шампионка в тройния скок за девойки до 23 години Габриела Петрова ще направи първия си старт за годината в Бургас. В мъжкия троен скок дебют за годината ще направи и Георги Цонов, който ще излезе в сектора срещу победителят от евроепсйкото отборно първенство, Втора лига Румен Димитров.