Професор Апостол Славчев получи наградата си за принос към европейската атлетика. Той получи приза, придружен от значка, от президента на Българска федерация по лека атлетика и член на Съвета на ЕА Добромир Карамаринов на церемония в НСА „Васил Левски”.

„БФЛА използва възможността да предостави свои достойни представители за награда на ЕА. Предложихме проф. Славчев, защото той е отдаден на нашата кауза. Именно това беше причина наградата му да бъде одобрена единодушна от Съвета", каза Карамаринов.

"За мен е чест да връча този приз именно на проф. Славчев. Президентът на ЕА Хансьорц Вирц ме помоли лично да връща наградата в най-скоро време. Вирц изтъкна приноса на Славчев за безупречното провеждане на всички европейки прояви, които се проведха уи нас в последните години”, добави Карамаринов.

Славчев е председател на Съдийската комисия към БФЛА и повече от 20 години работи за леката атлетика.

„Тази награда беше изненада за мен. Научих за нея преди седмица. Използвам момента да благодаря и на всички хора, с които работя. Тази награда е за нашия труд, който в никакъв случай не полагаме, за да бъдем наградени”, коментира проф. Славчев.