Състезателният календар на Европейската атлетика (ЕА) за 2010 г. бе утвърден в Будапеща. Това стана по време на ежегодната календарна конференция на ЕА, която се проведе от 15 до 18 октомври в унгарската столица. Сбирката в Будапеща съвпадна и с честването на 75 г. от създаването на Европейската комисия по лека атлетика, чиито приемник е Европейска атлетика.

На конференцията бяха утвърдени състезателните календари на всички 50 страни членки на ЕА. България бе представена от президента на БФЛА Добромир Карамаринов. Той е в Будапеща и в качеството си на член на Съвета на ЕА и Състезателния комитет към ЕА.

"2010 г е наситена с изключително много състезания за европейската атлетика, като най-значимото от тях е Европейското за мъже и жени на открито в Барселона (26 юли – 1 август). Шампионатът на Стария континент ще е и квалификация за участие на сборния европейски отбор в Световната купа, която ще се проведе през септември в Сплит. Това състезание се провежда веднъж на 4 г, като в него Сборния европейски отбор ще мери сили с представители на останалите континенти", коментира от Будапеща Добромир Карамаринов./БЛИЦ