Федерацията по лека атлетика ще наложи административно наказание на Радослава Мавродиева заради уронване престижа на централата. Лекоатлетката алармира, че има финансови злоупотреби там. 25-годишната състезателка от Сливен разпространи открито писмо, чрез което дава отговор на отправените към нея обвинения от председателя на федерацията Добромир Карамаринов за симулативно участие на Олимпиадата. Мавродиева твърди, че още си чака парите за подготовката преди Игрите, като прикани Свилен Нейков да се заеме със случая и да разбере къде са средствата, отпуснати от спортното министерство.

Българската гюлетласкачка отпадна от олимпийските игри без нито един успешен опит. 25-годишната атлетка от Сливен направи три фаула в квалификацията на дисциплината и зае последното място. Всички останали състезателки направиха поне по един успешен опит. „Защо се провали Радослава? Дали това е защото опитите са били слаби? И най-слабото класиране е по-добре от три фаула. Защо е направила три фаула? Бъдете сигурни, че това няма да остане непроверено, ще разберем защо се е случило така, заяви тогава Карамаринов. - Някои от атлетите ни в Лондон не играха със сърце. Те трябва да се питат сами дали изобщо си струва да се занимават с голям спорт?".

"Ще ме разследват? Смешно е, не мислите ли? Да не съм престъпник? Все още никой не ме е потърсил да ми държи сметка от федерацията. Това разследване е медиен трик за отклоняване на вниманието от фиаското, което претърпяхме на тези игри. Трябва Ви изкупителна жертва? Добре!!! Нека г-н Свилен Нейков да провери как бяха изразходвани средствата за пред олимпийска подготовка. Та аз още не съм си ги получила тези пари. Може би ги съхраняват за Рио”, отговори на обвиненията Мавродиева в писмото си.