Най-добрият ни лекоатлет в последните години Момчил Караилиев (троен скок) и талантът Виктор Нинов (скок височина) ще участват на Европейското първенство в зала следващия месец в Париж. Те са част от отбора ни, който включва 12 състезатели. Само 4 от тях са с покрит норматив – Ваня Стамболова, Венелина Венева, Инна Евтимова и Петя Дачева.

Нормативите обаче са на федерацията, която пуска още осем състезатели, които могат да направят добро представяне. Завърналата се след двугодишно наказание за употреба на допинг Тезджан Наимова не бе допусната до участие, тъй като се намира в много слаба форма.

"Федерацията постави изключително високи нормативи, което означаваше, че всеки които постигне тези резултати ще участва в Париж. Даваме шанс на тези, които се доближиха до нормативите и на младите състезатели, които постигнаха лични резултати", коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

Шампионатът на стария континент е между 4 и 6 март в зала “Берси” в Париж. На Европейското на открито миналата година участваха 16 българи, като само Стамболова взе медал – сребро на 400 метра с препятствия.  

Съставът на България
1.Инна Ефтимова (60 метра)
2.Ваня Стамболова (400 метра)
3.Теодора Коларова (800 метра)
4.Венелина Венева (скок на височина)
5.Радослава Мавродиева (гюле)
6.Петя Дачева (троен скок)
7.Андриана Бънова (троен скок)
8.Мартин Арнаудов (60 м/пр.)
9.Николай Атанасов (скок на дължина)
10.Виктор Нинов (скок на височина)
11.Момчил Караилиев (троен скок)
12.Георги Иванов (гюле)