Двама братя са включени в отбора на Франция за световното първенство в Москва през август. Това са Рено и Валентен Лавиени. В кариерата си Рено няма единствено световна титла на открито в овчарския скок. Актуалният олимпийски и европейски шампион е фаворит за златото в Москва.

Валентен Лавиени успешно се движи по пътя на брат си и за първи път ще представя Франция на първенство за мъже и жени. Той има лично постижение в овчарския скок от 5.70 м и стана трети на европейското първенство за младежи до 23 години в Тампере преди две седмици.

Надеждите на французите за медали се свързват още със спринтьорите Кристоф Льометър и Джими Вико. И двамата ще бягат 100 и 200 м, както и 4х100 м в Москва.   

Носителят на две сребърни отличия от Олимпийски игри на 3000 м стипълчейз и двукратен европейски шампион Мехиедин Мекиси-Банабад е също сред фаворитите в дисциплината си. Той подобри европейския рекорд на 8:00,09 мин в началото на юли.

Световният рекордьор на троен скок в зала Теди Тамго се завръща в националния тим, след като пропусна последните две години заради травми. Общо 52 атлети ще стартират на световното първенство с екипа на Франция./БЛИЦ