Милица Мирчева продължава отличното си представяне за тима на университета си във Флорида, САЩ. Българката дебютира за отбора преди седмица с първо място в южната дивизия на Колежанското първенство по крос кънтри. Сега тя отново спечели, като допринесе и за отборната победа в състезанието в Блексбърг.
 
Mирчева, която у нас се състезава за Атлет (Мездра), измина разстоянието от 6 километра за 20:45 минути, за да продължи победите си в кроса. 

"Може би не знаете, но една от най-силните ни родни бегачки в момента, учи и тренира не къде да е, а във Florida State University. Там тя е част от отбора по бягане Florida State Seminoles Cross Country и в момента тече американският сезон по крос кънтри. Нашето момиче, след месеци усърдни тренировки, дебютира в тазгодишното издание на националната асоциация - Дивизия 1 (най-силната). Милица вече втора седмица поред размазва конкуренцията! Две състезания и две победи. Графикът е претъпкан. Всяка седмица имат състезания", написаха във фейсбук страницата "TarnovoRuns - Групови Упражнения и Здраве".