Чаровната лекоатлетка Гала Чалъкова попадна сред четиримата "Спортни таланти на публиката" на "Еврофутбол" за 2015 година. Родената в Габрово състезателка получи чек на стойност 3122 лева от компанията, като ще използва сумата за подготовка и възстановяване през настоящата година. Чалъкова участва в анкетата за първи път. Тя е състезателка на 400 и 800 метра по лека атлетика. 19-годишната габровка ще си обнови екипировката с нови шпайкове и тренировъчен екип, както и ще направи лагери на Белмекен и в Трявна. Гала обеща, че ще гони поставените цели, а на Спортните таланти пожела много здраве и успехи.

"Изключително щастлива съм, че толкова много хора ме подкрепиха и повярваха в мен", коментира Чалъкова, която събра 1515 вота.

Най-много гласове събра Борис Недялков (каяк) - 1612 гласа, втора стана  Боряна Калейн (художествена гимнастика), която регистрира 1540 вота, Чалъкова е трета, а на четвърто място - Елизабет Кирилова (академично гребане).

"Целта ми е да се добера до шампионската титла за старша възраст и да се класирам за Балканските игри в Румъния. Трябва да покрия норматив от 57.66 секунди, това е целта ми за този сезон", добави Гала Чалъкова.

гала чалъкова_1.jpg


гала чалъкова2_1.jpg

гала чалъкова1_1.jpg