Скандали и непрофесионализъм белязаха Изборното събрание на БСФС (Български съюз за физическа култура и спорт). Треньорът Георги Димитров-Корема беше кандидат за председател на организацията и беше подкрепен от Българска федерация лека атлетика, но представителите на Царицата напуснаха събранието заради неуредиците в БСФС, пише сайтът bgvolleyball. Изборното събрание най-вероятно ще бъде оспорено, тъй като присъстващи юристи констатираха нарушения, заплашващи легитимността му. Едно от тези нарушения е включването на 10 нови члена, имащи право да гласуват без да са избрани от целия състав на Управителния съвет. Тази ситуация и още няколко подобни доведоха до над час спорове в залата. Непрофесионалните действия накараха и представителите на леката атлетика да напуснат събранието.

“Федерацията по лека атлетика не може да участва в такова нещо. Направих изявление, че се оттегляме. Излязохме не само ние, а още много хора” каза за BGathletic.com президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – Имам огромно желание да съществува обществена организация, която да обединява българските спортни федерации, за да ни защитава, да бъде наш партньор. Нужно е да я има. Искахме да използваме марката БСФС, но при радикални промени. Ние застанахме зад кандидатурата на Георги Димитров. В тази ситуация, която видях не може да участваме. Продължавам да твърдя, че такава организация е нужна на българския спорт, но БСФС в този си вид не може да изпълни тази функция.”

При оттеглянето на представителите на леката атлетика от Изборното събрание най-вероятно досегашният председател Светослав Иванов ще бъде преизбран на поста си като единствен останал кандидат.

“Това Изборно събрание се насрочи по инициатива на Инициативен комитет, за да се върне БСФС на спорта, обясни още Георги Димитров. - До три дни легитимността му ще бъде оспорено в съда и Инициативният комитет отново ще поиска насрочване на Изборно събрание. Въпреки че от опозицията бяха вкарали свои хора да гласуват, имах шанс да спечеля. Но ние от леката атлетика се оттеглихме.”/БЛИЦ