Георги Иванов остана на сантиметри от медал в тласкането на гюле на световното първенство в зала, което стартира днес в "Ерго Арена" в Сопот (Полша). Сливналията се класира за финала в дисциплината и направи най-добрия резултат в своята кариера. С постижението възпитаникът на Борис Воденичаров стана първият представител на България, който намира място в осмицата на шампионат на планетата под покрив.

В третия си опит от финала Иванов записа 21.02 метра, с което подобри националния рекорд в дисциплината. Предишното върхово постижение отново бе поставено от Георги Иванов, а това стана през февруари в Добрич и бе по-малко с точно 20 см.

С този резултат Иванов зае пето място в класирането. Шампион стана Райън Уайтинг от САЩ с постижение – 22.05 м, а втори е германецът Давид Шорд с 21.79. Състезанието на Георги Иванов започна с фаул, след което при втория си опит той постигна 20.08 м. Последва най-добрият му опит – 21.02, който го изкачи на трето място. След това обаче двукратният олимпийски шампион Томаш Майевски от Полша измести нашият атлет само с 2 см по-добър резултат, а в крайна сметка с 21.26 бронза грабна новозеландецът Томаш Уолш. Той постави и рекорд на Австралия и Океания.

В последните си три опита Георги Иванов направи три фаула и така остана пети. Той обаче се превърна в първият ни представител във финал на Световно първенство в зала и то при дебюта си.

Гонзо участва във втория си финал на голямо първенство при мъжете след този в Москва. На Световното на открито миналото лято българинът завърши осми.