Състезание по хвърляния ще се проведе на 1 ноември в Балчик. На стадиона до авиогарадока постиженията си ще мерят спортисти от Балчик, Добрич, Варна, Разград, Карнобат и Бургас, пише в-к "Балчик".

Лекоатлетите от всички възрасти ще се състезават в дисциплините хвърляне на чук и копие, мятане на диск и тласкане на гюле. Надпреварата е в памет на Огнян Илиев. Организатор на мемориала е клубът по лека атлетика “Черно море 2005”. Идеята е догодина турнирът да бъде включен в календара на Българската федерация по лека атлетика.

Друго състезание, организирано от балчишкия клуб – турнир по хвърляния “Дионисополис”, е вече включено в националната годишна програма и е утвърдено от Световната федерация по лека атлетика IAAF. Първото издание на лекоатлетическия турнир ще се състои на 18 май 2013 г.

Огнян Илиев, в чиято памет ще бъде мемориалът, е бивш национален състезател по хвърляне на чук и дългогодишен треньор по лека атлетика във варненския клуб “Черно море-Атлетик” и в Спортното училище “Георги Бенковски”. В последните години той бе най-добрият треньор по хвърляния, като направи десетки състезатели държавни и балкански шампиони и медалисти. Негов възпитаник в спортната рота във Варна е и треньорът на момчетата и момичетата от СКЛА “Черно море 2005” в Балчик Андриан Андреев. Огнян Илиев почина на 59-годишна възраст в началото на годината.