След като преди седмица по време на бостънския маратон избъхнаха две бомби, днес инциденти съпътстваха и състезанието в сръбската столица Белград.

Минути преди началото на 26-ото издание на маратона в Сърбия от сграда на булевард "Крал Александър" беше спуснат транспарант: "Предаде Косово!". На сцената вече бяха премиерът Ивица Дачич, председателят на Представителството на ЕК в Сърбия Венсан Дежер и лицето на тазгодишното издание на маратона Карл Луис, предаде сръбското издание "Блиц".

Полицията реагира незабавно и транспарантът беше свален.

"На маратона дойдох, за да го открия, по покана на организаторите, ако ще и в този момент да има политически и други ситуации. Аз преминах през града и застанах пред 20 000 души. Такива неща са се случвали и ще се случват. Видя се, че хората не реагираха на това, а скандираха "маратон". Това не е място за политически несъгласия, а спортно състезание", заяви Дачич пред сръбското издание.

Преди старта на маратона, недоволен мъж се опитал да достигне до премиера Ивица Дачич, но е бил спрян от охраната му. Мъжът викал на Дачич "Спиш ли спокойно?".