Кралицата на овчарския скок Елена Исинбаева си върна световната титла в зала. Рускинята нямаше проблем в битката за златото от шампионата на стария континент в зала в Истанбул (Турция).

Родената на 3 юни 1982 година състезателка триумфира след само два опита на 4.70 и 4.80 метра, като ги преодоля с лекота. Останала сама в битката тя опита да счупи за пореден път световния рекорд, но направи три фаула на 5.02 метра.

Последната корекция на постижението е на Исинбаева – 5.01 метра преди две седмици. Както е известно, тя имаше тежки 2009 и 2010 година, когато се провали на големите състезания и си взе дълга почивка.

Световната титла в зала за нея е четвърта, като тя има два успеха и на открито. През лятото Елена трябва да защитава златните си медали от Олимпийските игри в Атина и Пекин.

Сребърният медал е за Ванеса Бослак (Франция), която го спечели с резултат 4.70 метра, като не направи нито един фаул преди да се провали на 4.75. Трета също с 4.70 метра, но от втори опит, е Холи Блисдейл (Великобритания).

Една от фаворитките Силке Шпигелбург (Германия) остана едва четвърта с 4.65 метра.