Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева ще работи с първия си треньор Евгени Трофимов. Рускинята, която има 27 световни рекорда, се е разделила с бившия наставник на Сергей Бубка Витали Петров с приятелски чувства. Двамата работеха заедно до 2004-а, в този период Елена се утвърди като една от звездите на леката атлетика. В последните две години обаче претърпя провали на големи първенства.

„Преди да взема това решение, говорих с Витали Петров. Благодарна съм му за всичко, което е направил за мен, за неговата загриженост, търпение и професионализъм. Искам да тренирам в родния си Волгоград, да бъда със семейството си и приятелите си. Ще пътувам и до Монте Карло, но основната част от времето си ще прекарвам у дома. Щастлива съм, че Евгени Трофимов се съгласи да работим отново заедно. Главната ни цел са Олимпийските игри и световното първенство в Москва през 2013 година", коментира Исинбаева.

Интересен е разказът на Трофимов. „Случи се в деня, в който ние християните си даваме прошка (б.а. на 6 март тази година). Телефонът в апартамента ми във Волгоград звънна. Вдигнах и веднага чуха глас: „Евгени Василивич, как сте. Елена се обажда. Трябва да се видим". Болката от напускането й не беше изчезнала напълно. Но беше ден на прошката. На 8 март цялото семейство на Елена, включително майка й и баща й, седяха в моя апартамент на празничната маса. Осъзнах, че отказът е невъзможен", споделя треньорът.