Ивет Лалова постигна сериозен успех, след като спечели сребърен медал на 200 м от европейското първенство по лека атлетика в Амстердам. 32-годишната спринтьорка завоюва първи медал на 200 метра от голямо първенство на открито. Малко след награждаването българката публикува сребърния си медал в социалните мрежи и написа: "Благодаря! Това е за цяла България!"

"Много съм щастлива. Все още съм тук, все още съм в играта. Не знам, може би ми е четвърто европейско първенство на открито. Днес се опитах да ги броя, но не успях. За мен всичко вече не се измерва само в победи и лични резултати, а в едно постоянство. Наистина благодаря на всички за подкрепата. Продължаваме напред със 100 м. Дадох всичко от себе си днес", каза Ивет пред Bgathletic.bg.

"Няма какво да скрия – много ми се искаше да спечеля, но не беше лесно. Битката беше жестока. Това не са моите възможности. Абсолютно, можеше да бъда и по-бърза. Убедена съм, че мога да бягам много по-добре. И смятам, че в Рио ще го покажа", добави призьорката.