Най-бързата българка Ивет Лалова замина първа от тима ни за Световното първенство по лека атлетика в Даегу (Южна Корея). През сезона чаровната атлетка направи голямото си завръщане и е номер 1 в Европа с 10.96 секунди на 100 метра. В Даегу Ивет ще бяга на 100 и 200 метра.

„Заминавам с надежда. Моля се единствено да имам късмет и шанс да едно максимално добро представяне. Останалото го умея и вярвам, че ще се справя. Моята конкретна цел е влизане във финала на 100 метра. Това е изключително високо стъпало, изключително трудно начинание в последните години за всяка европейска спринтьорка. Едно влизане във финал ще бъде много голямо нещо за мен”, сподели Лалова на заминаване.

Тя се притеснява от часовата разлика и климата: “Там е страшно влажно. Казват, че е много специфичен климатът. Затова отивам толкова рано, за да си дам повече време да почивам. Моето пътуване ще бъде повече от 24 часа. Правя всичко възможно да бъда отпочинала, свежа.

“Повече съм се насочила към 100 метра, но ще участвам и на 200 метра, тъй като там пък шансът може би е по-голям. Медали са окупирани изцяло от карибските и американските атлетки. Основните ми конкурентки сред европейките смятам, че са украинките”, добави 27-годишната състезателка.