Ивет Лалова спечели бягането на 60 метра на силния турнир в Карлсруе (Германия) с нов личен резултат. Спринтьорката победи със 7.16 секунди и излезе на четвърто място във вечната ранглиста на България.

Както е известно, преди седмица 28-годишната Лалова записа личен резултат 7.20 секунди в Мондевил (Франция), но днес демонстрира страхотна форма и свали постижението си.

По-бързи от Ивет в историята на родната атлетика са само Анелия Нунева (7.03 секунди), Петя Пендарева (7.04 секунди) и Софка Попова (7.11 секунди). Днешният резултат й отрежда и седмо място в ранглистата за 2012 година, където номер 1 е Тиана Мадисън (САЩ) със 7.02.

В Карлсруе втора остана Алийн Бейли (Ямайка) със 7.18 секунди, а трета се нареди Тамека Уилямс (Сейнт Китс и Невис) – 7.24 секунди. За двете атлетки това са лични резултати. Едва пета остана фаворитката в бягането Верена Зайлер. Представителката на домакините, която е европейска шампионка на открито финишира за 7.27 секунди.

Следващият старт на Лалова е на 14 февруари в Лиевен (Франция), а на 16-и ще бяга в Бирмингам (Великобритания). Очаква се на двете състезания да участват и лидерките в световната ранглиста.