Целта на Ивет Лалова за 2012 година е европейската титла. Това заяви самата тя пред сайта на european-athletics.org. Медията обръща специално внимание на българката, която свали личното си постижение на 60 метра три пъти в рамките на месец. В момента тя е номер 2 в ранглистата на Европа и е седмата най-бърза жена в света.

“Искам европейската титла в Хелзинки това лято. Това е първата ми цел за сезона, след това ще се боря за добро представяне на Олимпиадата в Лондон. Много е важно да бъда в топформа за тези състезания, но смятам, че с добра програма ще го постигна", споделя 27-годишната спринтьорка.

Тя все още не е решила дали ще бяга на Световното първенство в зала следващия месец. Със сигурност през летния сезон Ивет ще има малко състезания, за да се съхрани за двете големи надпревари.

Запитана как се справя с тежката зима в България Лалова заявява с усмивка: “За съжаление не съм била у дома от 3 месеца. В Риети имам страхотни условия за подготовка, пистата е отлична. Хората са много мили с мен и феновете ми се радват”.

От миналата година българката се готви в Италия с гаджето си Симоне Колио. Техен треньор е уважаваният специалист Роберто Бономи.