Атлет на България за 2012 година Ивет Лалова ежедневно мисли за Олимпийските игри в Рио през 2016-та. Европейската шампионка на 100 метра има и по-краткосрочни цели, като основната за 2013-а е световното първенство в Москва.

“Щастлива съм, че отново съм Атлет на годината, за рекорден четвърти път. Благодаря много на всички, които са гласували за мен. Имам едно пожелание към атлетиката за следващата година, тази награда да бъде по-оспорвана. Тази година беше трудна за мен, имах четири големи състезания, които сякаш се сляха като едно. Ще запомня годината с нов личен резултат на 60 метра, за първи път участвах на финал на 60 метра, и то с температура. С европейската титла, както и с участието ми за трети път на Олимпиада. Няма как още от днес да не планувам как да стигна до Рио. Обезателно върховата ми форма трябва да е на Световното първенство в Москва догодина”, заяви Ивет Лалова пред БиТиВи.

“Ако не се чувствам добре през зимата, ще си дам почивка и ще се насоча към лятото. Не искам да се правя на герой. В момента тренирам по два пъти на ден. Предстои ми най-трудния, тежък и скучен период. До Нова година се очертава доста тежко за мен като тренировки. Но се чувствам добре. Тази година включих в програмата си диетолог. Лишавам се от вредни неща. Да не звуча като изповядваща някаква пропаганда, но съобразявам с мазнините, сладкото го изключвам. На високопротеинова диета съм. Не го правя заради килограмите или външен вид, а с цел възстановяване от тренировки. Храната, която приемаш, трябва да е точната”, допълва още спринтьорката ни.

“Най-добре релаксирам вкъщи на дивана. След две тренировки на ден си буквално смазан. Книги чета много, запалила съм се по Хорхе Букай. Не мога да заспя без книга. Симоне е добре, мислеше за отказване след Олимпиадата, което ме плашеше. Защото за един атлет е най-добре да споделя ежедневието и режима с друг атлет. Но той намери мотивация и тренира добре. За сватба - когато му дойде времето. Още няма план и дата. Сватба ще има със сигурност, това е доказателство, че нашата връзка е много силна. Мечтата за нея ти дава много. Приятно е, когато мечтаеш. Чувствам се много обичана и това ми вдъхва увереност. Тази любов идва не само от Симоне и семейството, а отвсякъде. Липсват ми родителите, приятелите. Живея в държава, в която не говоря езика свободно. Доста по-трудно е, защото си сам. Не си Ивет Лалова, на която всички правят път, когато се нареждаш на опашката. Там съм Ивет, която хората познават от стадиона, но съм много щастлива”, завърши чаровната атлетка./БЛИЦ