Най-бързата бяла жена в света Ивет Лалова ще участва на световното първенство по лека атлетика в Берлин от 15 до 23 август. Съставът бе обявен днес на специална пресконференция в Пресклуб “България”. Както е известно, Ивет няма покрит норматив ”А”, но ще участва след решение на федерацията, тъй като Инна Евтимова е с контузия. 

Общо 11 състезатели ще изпратим за немската столица. При жените ще се състезават Ивет Лалова (100 и 200 метра), Ваня Стамболова и Цветелина Кирилова (400 метра с препятствия), Венелина Венева (скок височина), Петя Дачева (троен скок) и Венера Гетова (диск).

Голямата ни надежда за медал е Момчил Караилиев, който е на шесто място в ранглистата на сезона в тройния скок. Освен него ще участват Десислав Гунев (100 и 200 метра), Николай Атанасов (скок дължина), Спас Бухалов (овчарски скок) и Георги Иванов (гюле).

“Всяко влизане във финал ще е подвиг. Ако атлетите дадат резултати, които са близки до личните им рекорди, ще е много добре. А ако успеят да подобрят личните си постижения, ще е направо страхотно”, каза Добромир Карамаринов.

Ивет Лалова и Цветелина Кирилова са в Берлин. На 13 август за Германия тръгва най-голямата група – Петя Дачева, Венера Гетова, Десислав Гунев, Момчил Караилиев, Спас Бухалов и Георги Иванов. На 15 август за Берлин летят състезателките на Георги Димитров - Ваня Стамболова и Венелина Венева, а на 17 август последен за германската столица тръгва Николай Атанасов-Джоко./БЛИЦ