Двойната сребърна медалистка от Европейското по лека атлетика в Амстердам Ивет Лалова е доволна, че нещата са се развили много добре за нея.

„Много съм щастлива. В абсолютна еуфория съм. Бяха много тежки три дни, защото програмата бе много интензивна“, коментира пред Нова телевизия Ивет Лалова след финала на 100 метра, в който завърши втора с време 11.20 секунди.

Ивет направи майсторско бягане и отстъпи само на летящата холандка Дафне Схипърс, която победи с 10.90 секунди.

„Нещата се развиха много добре за мен. Беше един прекрасен сценарий преди олимпийските игри“, отдъхна си Лалова.

„Абсолютно съм доволна, на два пъти подобрих най-добрите си времена през сезона, особено на 200 метра“, каза още Ивет Лалова.

"Много съм доволна. Дойдох тук за два медала и постигнах това, което исках. Готова съм да бягам още веднъж финала. Знаех, че някоя от по-младите ще трепне. И ще спечеля от това. Всички знаехме, че Дафне ще е неотразима на това първенство", коментира Ивет пред пратеника на "24 часа" в Амстердам.

"Най-трудно бе да се абстрахирам от всичко около мен в часовете след полуфинала. Отвсякъде крещяха за Дафне. Наистина съм зверски изморена, защото само аз и украинката Погребнящ минахме през всички бягания. Програмата е малко странно направена", допълни Ивет.

"За тези три дни ми побеля косата. А като се натрупат и другите неща. Габи не успя да скочи. Инна се контузи. Много неща остават скрити от публиката", допълни тя.

"Искам да благодаря на всички. Тези, които сте тук, на президента на федерацията Карамаринов, на министър Красен Кралев, който е сред нас. На всички, които кликаха, лайкваха и правеха всичко възможно да ми покажат подкрепата си. Обичам ви, тези медали са и за вас", каза развълнуваната Лалова.

"От този момент нататък идва подготовка само за олимпиадата и нищо друго", допълни чаровната ни любимка.