Бившата световна шампионка на 100 и 200 метра Тезджан Наимова вече може да се състезава, след като наказанието й вече изтече.
 
“От 1 октомври Тезджан може да участва в състезания, заяви пред bgathletic.com мениджърът Георги Павлов. - Лично от Българската федерация по лека атлетика се бяха заели с придвижването на документите на Наимова и вече всичко е наред. Тя не трябваше да връща пари, спечелени от турнири или от премии. Условията, за да получи състезателните си права, бяха да предостави документ, че няма финансови задължения и дадени четири допинг проби през двете години, през които беше наказана."
 
В края на 2008 г. беше официално съобщено, че Наимова е манипулирала допинг проба. Състезателните й права бяха спрени за 2 години, считано от 30 септември 2008 г.
 
“С Тезджан нямаме официален контракт, че аз съм й мениджър. С нея и треньора й Стойко Цонов сме приятели и договорните ни отношения не са толкова важни, каза още Павлов. - Тя нямаше право да подписва договор с мениджър, докато беше със спрени състезателни права. Теди вероятно ще стартира преди началото на официалния зимен сезон през декември или януари в Южноафриканската република или Австралия. Вече съм пуснал e-mail-и до организатори на състезания и чакам потвърждения."