Силвия Дънекова няма да бъде номирана сред най-добрите спортисти на Бургас тази година. През миналата година тя бе класирана на трето място в престижната класация, а след това се придвижи на второ, след като победителката в надпреварата бе уличена в употреба на допинг.

По ирония на съдбата сега Силвия попадна в същия капан, след като на Олимпийските игри в Рио тя бе хваната с кръвен допинг. Самата бегачка вече обяви, че ще търси правата си и ще съди институциите, които според нея са позволили да бъде злоупотребено с пробата й. Дънекова не се признава за виновна и твърди категорично, че не е употребявала забранени медикаменти и субстанции, съобщава "БГ Атлетик".

От спортния отдел на община Бургас обаче отказват да я включат в анкетата за най-добър спортист, независимо, че преди Рио тя има серия от успехи на родна земя и е спечелила над 20 старта и медали за СК "Европул", а и за самия град. Допинг-скандалът в Рио е бил катализаторът за това решение. В класацията ще бъде вкючена младата надежда на родния спринт и гордостта на "Европул" Никол Андонова.