Лекоатлетът Момчил Караилиев е Спортист №1 на Сливен за 2012-а, сочат резултатите от допитването за определяне на най-добрите спортисти за годината. Караилиев е състезател на АСК - Сливен.

Петият на троен скок от първенството на Стария континент събра актив от 21 точки, съобщава sliven-sport. Караилиев изпревари в анкетата състезателката по джудо и самбо Бетина Темелкова, европейска шампионка за кадетки, и Радослава Мародиева, шеста на тласкане гюле от европейското първенство за мъже и жени.

В десетката за най-добрите спортисти на Община Сливен са и Александър Димитров (вдигане на тежести), Мартин Иванов (самбо), Васил Балазов (борба), Елена Костадинова (джудо), Даниела Пандова (вдигане на тежести), Натали Сосерова (самбо) и Божидар Темелков (самбо).

За най-добър треньор бе избран Атанас Иванов, личен наставник на спортист номер едно на Сливен Момчил Караилиев.

В номинациите участваха 36 състезатели от осем спортни клуба. За разлика от досегашните издания на анкетата, спортистите се излъчиха чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от световни, европейски и балкански първенства.

Церемонията по награждаването се състоя в „Национал палас”. Призовете и материалните награди връчи кметът Кольо Милев.

Таланти от града отправиха своите поздрави чрез музика и танц към спортистите и гостите на тържествената церемония. Гост на празника бе поп изпълнителя Красимир Аврамов.