Най-добрият български лекоатлет Момчил Караилиев замина контузен за Световното първенство в Берлин. Той има проблеми с коляното на отскачащия крак и не е тренирал в последните 10 дни, предаде БТА.
"Контузих се по време на тренировка. При стъпване на дъската усетих, че нещо ме сряза. Затова от 10 дни правя само отделни упражнения, за да поддържам тонус. Според лекарите имам проблеми със сухожилието на коляното. То не е скъсано, но ме боли. Иначе психически съм много добре. Само тази болка да спре и ще ги смачкам", заяви Караилиев.
Очаква се той да бъде прегледан от специалисти в Германия и евентуално да му се направи блокада на коляното, за да може да се състезава. Квалификацията на троен скок при мъжете е в неделя от 20.00 часа, а финалът в тази дисциплина - във вторник от 19.05 часа. Момчил Караилиев вече пропусна Европейското първенство по лека атлетика в зала в Торино през март заради травма в последния момент.
Здравословни проблеми има и Георги Иванов, който е с възпаление на сухожилието на средния пръст на ръката и не може да тласка нормално гюлето. Въобще не мога да тласкам, тъй като много ме боли. Накрая се принудих да ми сложат инжекция, за да блокираме болката, заяви Иванов, който излиза първи от българските състезатели - в 11.05 часа в събота, а вечерта е финалът в дисциплината.
Както вече БЛИЦ писа, друг от кандидатите ни за финал - Спас Бухалов, отпътува без прътовете си за овчарски скок. Те ще бъдат доставени в петък.
Припомняме останалите от групата, отлетяла за Берлин днес: Десислав Гунев (100 и 200 метра), Венера Гетова (диск) и Петя Дачева (троен скок). На 15 август в 15.25 часа за Берлин с полет на "България Еър" пътуват Венелина Венева (скок на височина), Ваня Стамболова (400 м с препятствия) и техният треньор Георги Димитров.