Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов разкри задоволството си от родните атлетик, които спечелиха промоция в І лига за 2013 г.
 
“Изключително съм доволен и горд от представянето на българските атлети в Нови Сад. Задачите бяха изпълнени на напълно. Всички очаквани първи места бяха завоювани и то с отлични резултати. Почти всички останали атлети дадоха това, на което са способни, а дори и имаме и доста лични резултати”, заяви Карамаринов.
 
“След като имаме пореден покрит олимпийски норматив от Виктор Нинов в скока на височина, не може оценката да не е отлична. Имаме две години до следващото отборно европейско, за да затвърдим позициите си като отбор в първа лига” обяви босът на БФЛА.
 
“Тези първенства са показателни за цялостното развитие на спорта ни и не може да не ни радва, че отбелязваме непрестанен прогрес. Само за 2 години се изкачихме от трета дивизия в първа”, коментира Добромир Карамаринов от Стокхолм, където се проведе отборното първенство в елитната група./БЛИЦ