Перспективната българска спринтьорка Карин Околие завърши пета във финала на 200 м първите Младежки олимпийски игри в Сингапур. Възпитаничката на Ваня Колева бяга в най-външния осми коридор. Тя отново подобри личния си резултат, както и в квалификацията – 24,34 секунди и е най-бързата европейка – остави след себе си канадката Исату Фофана, италианката Анна Бонджорни и австралийката Моника Бренън. Въпреки това, веднага след бягането още преди да знае резултата и класирането си, чаровната атлетка не беше доволна от себе си.

"Това не беше моето бягане, нещо не се получи. Дали не бях в началото прекалено спокойна, опитвах се да се забавлявам, дали това не ме отпусна, не знам! Ужасно е да си в осми коридор, не искам никога повече да бягам в този коридор!, каза Карин.

Титлата спечели нигерийката Флорънс Нкирука Нвакве с лично постижение 23,46 секунди. Всъщност и трите медалистки подобриха резултатите си и слязоха под 24 секунди. Втора с 23,60 секунди е Тиния Гейтър от Бахама, а трета е американката Оливия Екпън с 23,75 секунди./БЛИЦ