Кармелита Джетър от САЩ спечели спринта на 100 метра при жените на силния лекоатлетически турнир в Кингстън, Ямайка с най-добро постижение в света за сезона. Бронзовата медалистка от световното първенство Джетър пробяга дистанцията за 10,86 секунди, като свали 13 стотни от секундата от личния си резултат за годината. Втора финишира Кели-Ан Баптист от Тринидад с 10,94 секунди, а трета завърши Шерон Симпсън от Ямайка с 11,07 секунди.

В спринта на 100 метра при мъжете в отсъствието на суперзвездата Юсейн Болт първото място заслужи друг представител на домакините Йоан Блейк.

В бягането на 200 метра при мъжете изненадващо спечели представителят на домакините Никел Ашмийд. Той финишира за 19,95 секунди и свали 11 стотни от секундата от най-доброто време в дисциплината за сезона. Разочарованието в дисциплината поднесе бившият световен шампион в късия спринт Асафа Пауъл от Ямайка, който остана на последното осмо място с 21,80 секунди.

На 200 метра при жените триумфира Шели-Ан Фрейзър (Ямайка) с най-добро време за годината от 22,10 секунди, но и със силен попътен вятър от 2,4 метра в секунда.