Световната рекордьорка на 100 метра с препятствия Кендра Харисън иска да направи дубъл, като вземе голяма титла и на 400 м с пр.

Американката признава, че вече сериозно обмисля да промени подготовката си, за да успее и на по-дългите препятствия. Атлетката планира да отиграе тази схема през 2018 г., като засега смята да ги опита не едновремнно. 

„През следващата година, макар, че засега още не сме решили със сигурност, но ще гоня медал на 100 м с пр. на световното в Лондон. Но през 2018-а ще направя пауза с коронната си дисциплина, и със сигурност ще опитам да бягам 400 м с пр. Искам да видя колко бързо мога да пробягам по-дългите препятствия”, казва Кендра.

Харисън счита, че може да премине дистанцията под 53 сек. Засега тя е предпазлива и не се изхвърля да обещава дубъл на СП 2019 или на олимпиадата в Токио 2020, но апетитът идва с яденото. „Смятам, че тази промяна ще ми е от полза, пък и искам да покажа на света, че мога да се справя и с двете дисциплини. Досега това не е правила нето една атлетка и аз просто искам да направя нещо запомнящо се в леката атлетика".