Лидерката в диамантената класация в скока на височина Бланка Влашич (Хърватия) ще участва във финалния турнир от веригата в Брюксел утре, въпреки че има нова травма. Д-р Бруно Луксич потвърди след преглед с ултразвук, че световната вицешампионка има възпаление в лявото ахилесово сухожилие. Специалистът препоръча на атлетката да прекрати състезателния сезон. Бланка обаче взе решение да стартира на Диамантената лига в Белгия.

Според правилата тя трябва да участва във финалната надпревара за дисциплината, за да получи голямата награда 40 000 щатски долара и диамант. Влашич е лидер в подреждането с 18 точки срещу 6 на Анна Чичерова (Русия). На хърватката й стига да направи само опит в състезанието, тъй като разликата в точките не може да бъде стопена. Победата носи 4 точки, но във финалния турнир те се удвояват на 8.

Влашич има разкъсване на бедрен мускул, което постави под съмнение участието й на световното първенство в Даегу. Все пак тя участва в Южна Корея и спечели сребърен медал, припомня bgathletic. След шампионата на планетата обаче тя не прекрати сезона си, което поставя под съмнение травмата й дори за хърватските журналисти. На пресконференцията преди турнира в Загреб тази седмица от местните медии не пожалиха звездата си по въпросната тема. Бланка отговори, че не я интересува кой какво мисли и говори, защото тя знае какво чувства. Тя каза, че болката по време на състезание не я притеснява. Нейните проблеми са на тренировка, когато не може да изпълнява плана си.