Председателят на БОК Стефка Костадинова обяви, че българският спорт трябва да затегне коланите в подготовката за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Световната рекордьорка в скока на височина призна, че медалите от Олимпиадата след 4 години не са важни, а трябва да се подготвят добри спортисти. Легендарната атлетка призна, че не очаква медали за България от зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. Костадинова обяви и личните си четири фаворити за Спортист на годината в България.
 
“От догодина държавата ще даде над 6 милиона за детския спорт. В Рио де Жанейро не е важно да вземем медали, а да се представим добре. Важно е сега да инвестираме в децата и след 8 години да постигнем успехи. Стягаме коланите, стягаме редиците. Трябват инвестиции в треньорите, инвестициите в младите спортисти. Това са важните неща. Времето ще покаже какво ще се случи в Рио. Винаги стават изненади”, заяви Костадинова в “Преди банята” по ТВ 7.
 
“През 2013 започваме подготовката за зимните олимпийски игри в Сочи. Имаме Александра Жекова, Владимир Зографски и биатлонисти. Надявам се спортистите да се опазят от контузии, да покрият нормативите и да се представят успешно през новата година. Аз лично не очаквам медали от олимпийските игри в Сочи”, разкри председателят на БОК.
 
“Тази година не беше силна за българския спорт, но това са хората и материала, с който разполагаме. Това беше олимпийска година, но имахме и успехи в неолимпийски спортове. Аз лично имам четири фаворита за Спортист на годината – Станка Златева, Ивет Лалова, Тервел Пулев и Кубрат Пулев”, призна легендарната атлетка.
 
“Бланка Влашич е уникалка. В нея виждам себе си. Ние сме добри приятелки. Аз й казах, че първо трябва да стане олимпийска шампионка, а след това да се успокои и да мисли за световния рекорд”, обяви Костадинова.
 
“Не мисля за политическа кариера. Аз не ставам за такова нещо, не мога да лъжа хората. Имала съм предложения и съм отказвала. Това не е моето поприще”, завърши световната рекордьорка в скока на височина.