Новоизбраният президент на Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) Себастиан Коу увери, че ще работи неуморно за развитието на леката атлетика. Британецът победи украинската легенда в овчарския скок Сергей Бубка с разлика от 23 гласа по време на 50-ия Конгрес на ИААФ в китайската столица Пекин. Двукратният олимпийски шампион в бягането на 1500 метра от Москва 1980 и Лос Анджелис 1984 ще встъпи в длъжност на 31 август след световното първенство в Китай.

"Няма да се засрамя да повтарям, че леката атлетика е спорт №1. И аз съм президент на спорт №1. И преди избора си на президент казах, че имам възможност да работя за спорта ни, за да го направя по-силен и ви уверявам, че ще го направя. Ще продължа да работя неуморно за това”, заяви Коу след избора си.

„Със Сергей имахме дълга и много трудна кампания. Искам да му благодаря, защото изборите са много полезни. Президентът Диак ще остане моят президент-вдъхновител. Много му благодаря за партньорството", допълни британецът.

„Трябва да направим календара си по-атрактивен най-вече за младите хора. Нашият продукт е атлетиката, но от икономическа гледна точка, продаваме забавление", каза още Коу.