Красимир Стойчев е европейски полуфиналист с национален рекорд на 110 м с пр.

Той финишира трети с 13.85 сек (+0.1 м/сек) в третата серия в дисциплината по време на шампионата на континента за старша възраст в Риети (Италия). Възпитаникът на Румяна Ценова преминава във следващата фаза на състезанието по право, тъй като първите трима от всички четири серии се класираха по място за полуфинал.

С 13.85 сек Стойчев подобри собственото си най-добро постижение на страната ни за юноши на 110 м с пр. (99.0 см височина на препятствията), след като бяга 13.92 сек през миналия месец.

Преди балканския шампион в серията финишираха Дейвид Омороджи (Вбр) – с лично постижение от 13.45 сек, и Брахиан Пена с национален рекорд на Швейцария от 13.46 сек.

Това беше първия старт за родения в Кнежа Стойчев на европейската сцена. До сега той беше участвал на национално и балканско ниво.

Общо шест национални рекорда бяха подобрени в първия етап на 110 м с пр. в Риети. Най-добрият резултат тази сутрин даде лидерът в европейската ранглиста за сезона при юношите Лоренцо Перини (Ит). Италианецът подобри рекорда на първенствата и този на страната си на 13.32 сек.

Полуфиналите са днес от 17.50 часа.