Световният рекордьор на 110 метра с преп. Дайрон Роблес счупи най-доброто постижение на турнира в Лондон. Кубинецът спечели в Диамантената лига снощи с  с лично постижение за сезона - 13.04  секунди. За пореден път той надделя над големия си съперник Дейвид Оливър (САЩ), който остана трети с 13.19 сек. Много силно се представи Джейсън Ричардсън (САЩ) – сребро и личен резултат 13.08 сек.

24-годишният Роблес е олимпийски шампион от Пекин, когато постави световния рекорд и световен в зала от 2010 година. В богатата му визитка липсва световна титла в зала, която той ще преследва в края на месеца в Даегу.

В Лондон бяха регистрирани две върхови постижения за сезона. Най-впечатляваща беше победата на 18-годишния Кирани Джеймс от Гренада при дебюта му в професионалната верига на 400 метра. Той спря хронометрите на 44,61 секунди при най-бързото бягане в дисциплината през тази година.

Второто най-добро постижение дойде на 400 метра с препятствия при жените, където Калийз Спенсър спечели безапелационно с 52,79 секунди. Тя изпревари убедително олимпийската и световна шампионка Мелани Уокър също от Ямайка, която финишира втора с 53,90 секунди.