Ивет Лалова даде интервю пред БНТ. Най-добрата българска спринтьорка сподели очакванията си за предстоящото Световно първенство по лека атлетика в Лондон.

Ивет призна, че в предишни години е правила много повече стартове преди големия шампионат. Сега реши да предприеме друга тактика - много малко през сезона. "Защо реших така ли? Сезонът е издърпан в по-ранната част. Това бяха моите планове, това обявих още в първите стартове. Започнах сезона в средата на май, за да мога да затворя съответно този сезон по-рано и да успея да направя една микроподготовка, което означава две-три седмици натоварване преди Световното първенство. То също е рано тази година, защото е в началото на август, заяви Лалова.

- Чувствам се в много добра форма. Успях да свърша работата си. Това, което беше планирано като обем, като работа, като резултати, е постигнато. Но аз се шегувам напоследък, че Seiko има думата и това, което показва часовникът на Световния шампионат, е самата истина. Там ще видим в каква форма съм. Определено 200 метра ще бъде отново моят център. 

Очакванията ми?Разбира се, че всичко по-малко от финал би било прието като неуспех. Но за мен успехът вече се измерва в други стойности - по-скоро в това, че това ще е моето 20-о голямо първенство, това, че съм здрава и съм готова дори в края на кариерата си да гоня лични рекорди. Обичам работата си и с огромна гордост представям България на всеки голям шампионат. Това за мен е успехът. Много съм щастлива и благодарна на всички около мен, които ми помагат.

Всяко наше участие оставя винаги следа. Най-важното е да оставим следа в много детски сърчица. Това е нашата мисия. Вярвам, че ще успеем. Винаги има изненади. Отборът ни е малък, но силен и с много сърцати атлети. 

Не, краят на кариерата ми няма да бъде в Лондон. Няма да синхронизирам края на своята кариера. Ако за Болт това е този финал, този край, то за мен не е настъпил моментът. И това ме прави много щастлива. "