Ивет Лалова спечели старта на 200 метра за европейската клубна купа в португалския град Вила Реал Де Сан Антонио. Българката се състезава за турския ЕНКА. Спринтьорката финишира с време 23,82 секунди, а втора се нареди чехкинята Дениса Росолова с време 24,13 секунди. Тройката се допълва от испанката Индира Тореро, която спря хронометрите на 24.55 секунди.

Европейската шампионка вчера триумфира и в спринта на 100 метра. Тя пробяга дистанцията за 11,58 секунди, като бягането протече при насрещен вятър от -4,0 м/сек. Втора завърши Екатерина Вороненкова от руския Луч, а трета остана Барбара Прочазкова от УСК Прага.

През юни вет Лалова ще се състезава с олимпийската шампионка на 200 м Феликс по време на турнира от Диамантената лига в Рим на 6 юни. Българката е сред спринтьорките, които ще вземат участие в дисциплината, посветена на европейския рекордьор на 200 м Пиетро Менеа (Ит).

Освен Лалова и Филикс на старта на дисциплината на Олимпийския стадион в италианската столица ще застанат Джеба Термо (САЩ), Мюриел Ахуре, Мириам Сумаре (Фр), Лоурин Уилямс (САЩ), Керън Стюърт (Ям). В Рим ще участват още двама българи – Мирела Демирева в скока на височина и Георги Иванов – в тласкането на гюле.