Станислав Ламбев (Евър, Варна) и Милка Михайлова (СК Милка Михайлова) станаха победители в най-дългата дисциплина - 25 км в 28-то издание на "Софийски маратон", който тази година е под формата на шосеен пробег. Състезанието бе организирано от БОК, МФВС и Столична община. При мъжете Ламбев водеше оспорвана битка с миналогодишния шампион Христо Стефанов (Ботевград), но в последните километри успя да дръпне и да финишира 1:15.31 часа. Стефанов завърши втори на 20 секунди, а трети - на 35 секунди е Шабан Мустафа (Нова Загора).

При жените Милка Михайлова защити титлата си от миналата година. Тя нямаше конкуренция като пресече първа финалната линия за 1:28.12 часа. Тя остави след себе си Силвия Дънекова (Нови Пазар) на 1:45 минути, а трета с 1:35.51 часа е ветеранката Румяна Пановска (Атлетик 91, Велико Търново).

В състезанието на 10 км победата при мъжете завоюва Иван Попов (Нове, Свищов) - 30.01 минути, а при жените се наложи девойката Христа Стойнева (СК София) с 35.49 минути, която е състезателка по триатлон и дъщеря на президента на БФТриатлон Емил Стойнев.

Над 200 състезатели се включиха в тазгодишното издание на надпреварата като старта, който бе пред арката на НСА "Васил Левски", бе даден от председателя на БОК Стефка Костадинова. В масовия старт на 3.2 км се включи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов./БЛИЦ