Сливен ще приеме Държавните първенства по лека атлетика за всички възрастови групи през новия летен сезон. Договорката постигнаха Йордан Лечков, който е концесионер на спортната база „Хаджи Димитър”, Добромир Карамаринов, президент на БФЛА и ръководството на АСКЛА Сливен.

Взето бе решение на стадион „Хаджи Димитър” да се определят националните шампиони при юношите и девойките младша и старша възраст, които ще се състезават на 10 и 11 май и на 13 и 14 май.

Надпреварата при най-малката възрастова група – момичета и момчета до 16 години и при най-големите – мъжете и жените ще се проведе едновременно в два състезателни дни - 7 и 8 юни.

В същия период, от средата на месец май до средата на месец юни, Сливен ще приеме и финалите на Ученическите игри по лека атлетика за двете възрасти – 5-7 клас и 8-10 клас.

Спортният календар на БФЛА ще бъде утвърден на 30 ноември, когато в КК „Боровец” ще се проведе общото събрание на федерацията.

Сливен има опит в домакинствата на атлетическите състезания, след като преди година проведе няколко национални първенства и турнири, както и Балканиада за мъже и жени.