Лиляна Георгиева и Радмила Станкович са имали емоционална среща с кубинската легенда Алберто Хуанторена преди дни на Световното в Найроби (Кения). Треньорката на Детето-чудо разказа за случилото се пред БЛИЦ СПОРТ. 

"Изключително приятно ми стана, когато го видях. Хуанторена беше мой идол. Имах честта най-после да разговарям с един от хората, на които се възхищавам. Хуанторена е една от иконите на леката атлетика. Пожела ни успех и най-впечатляващото беше, че ми целуна ръката", разказа Станкович. 

Конкретно за предстоящия европейски шампионат в Гросето, треньорката коментира: "Цели винаги има, но никога не съм се увличала да поставям по-високи от това, за което състезателите са подготвени. Надявам се, че Лили няма да се изплаши от присъствието на две години по-големи от нея състезателки от Европа, някои натурализирани, тъмнокожи. Тя добре знае, че трябва да покаже това, което е тренирала, особено след тежката травма през април, която имаше."

"Борим се да запазим структурата й, да остане като етиопка", добави Станкович. 

Попитана по-конкретно за контузията на Лили в глезена, треньорката обясни: "Един месец беше аут, абсолютно никакво трениране. Това беше становището на доктор Димитров, докторът на националния отбор. Аз съм достатъчно коректна като треньор да изпълнявам неговите указания. Той е лекарят, той определя. Лили имаше битова травма, контузи се, стъпвайки на камъче. Кракът й отива настрани, върви 20-30 метра, смеейки се и след това разбира, че нещата са сериозни. Дано няма подобни случаи в бъдеще."
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ