Състезателят от спортния клуб по лека атлетика Берое Борислав Тонев изрази възмущението си за случилото се с пистата на стадиона в Стара Загора, която е с нанесени щети за 1,2 милиона лева в резултат на хвърлените от феновете на домакините бомбички и горящи факли по време на мача с ЦСКА, загубен с 0:2.

Тонев се състезава в дисциплината 200 метра, но сега той и колегите му имат затруднения, тъй като лекоатлетическата писта е негодна за ползване.

БЛИЦ СПОРТ публикува изказването му:

„Трошите ли, вандали !!! Благодарение на феновете на нашите футболисти се рушат лекоатлетически писти, стадиони и какво ли още не… Само че лекоатлетите в нашия град имат толкова отличия и постижения, колкото целия ни футболен отбор в последния век няма … И аз съм един от тези лекоатлети и изразявам възмущението си. Защото не стига, че за едни ритнитопковци се дават толкова много пари и средства, а на нас, една хубава писта се направи с дългогодишни проекти и планове, и след всеки мач трябва да се кърпи и ремонтира и какво ли не. Но поправяното никога не е отново като ново…

Каквото и да си говорим, дискриминация има, а футбола нито е единствения спорт, нито пък е най-успешния … Всъщност за средствата, които получава, е може би един от най-неуспешните ни в България. Така че сами си направете сметката. Нека органите на реда и властите да се заемат с този въпрос и да има санкции и промени занапред, ако ще и с цената на нови закони! В групите за Стара Загора в интернет вече се направиха не малко постове за този въпрос. Снимките и видеата от нашата горяща писта за бягане не са малко… Това са само част от седалките. Цяла България се гордееше с нашия красив стадион, а след един такъв мач гледката не е за гледане. Тази глупащина, хулиганство, идиотщина, наглост, агресивност и своеволност трябва да се спре… Сами за себе си го правим. Да не говорим, че след нас идват и други поколения, за които ще искаме един ден да има избор от спортни бази и спортове …"