Състезателите ни по лека атлетика заминаха за Световното в зала, което започва на 12 март в Доха. Най-добрият ни състезател от последните годни Момчил Караилиев се надява на финал. 

“Всичко зависи от Господ, каквото ми е писано, това ще стане. Малко ми се разпокъса тренировъчният процес, защото имах проблеми с коляното, но се радвам, че вече всичко е наред и не изпитвам болки. Дано вляза на финал”, коментира Караилиев на летище “София”. През сезона той има само един старт в Атина, където записа 16,76 метра.

Единственият български финалист от шампионата на планетата в Берлин през миналата година допълни, че първородната му дъщеря Ванеса, която се появи на бял свят в края на 2009 година, му дава голям стимул за подготовката и бъдещите стартове.

“Не заминавам в оптимална форма, както е било други години, но все пак съм извоювала мястото си в състава. Има много фактори, които повлияха за слабата ми форма, но не искам да ги изброявам, за да не прозвучи като оправдание. Ще направя каквото мога, ще дам всичко от себе си. Мечтата ми е да съм здрава и да успея да вляза във финала”, заяви Венелина Венева, която е с травма и след прекарана тежка настинка.

България ще бъде представена още от Ивет Лалова (60 метра), Ваня Стамболова (400 метра), Петя Дачева (троен скок), Спас Бухалов (овчарски скок), Николай Атанасов (скок дължина)./БЛИЦ