Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Финансови злоупотреби има не само в родния волейбол. Лекоатлетката Радослава Мавродиева алармира, че не по-различна е картинката и в нейния спорт. 25-годишната състезателка от Сливен разпространи открито писмо, чрез което дава отговор на отправените към нея обвинения от председателя на федерацията Добромир Карамаринов за симулативно участие на Олимпиадата. Мавродиева твърди, че още си чака парите за подготовката преди Игрите, като прикани Свилен Нейков да се заеме със случая и да разбере къде са средствата, отпуснати от спортното министерство.

На Игрите в Лондон представителката ни в тласкане на гюле направи три фаула в квалификацията на дисциплината и зае последното място.

Преди няколко дни председателят на БФЛА Добромир Карамаринов заяви, че Мавродиева ще бъде разследвана за симулативно участие в Лондон, като тя смята, че това е медиен трик на федерацията, целяща да се отклони вниманието от фиаското, което претърпяхме в Лондон.

БЛИЦ публикува откритото писмо на Радослава Мавродиева:

По повод отправените към мен обвинения за симулативно участие на Игрите бих искала да споделя обидата, която ми беше нанесена с твърденията на Председателя на БФЛА Добромир Карамаринов. Не знам как може да се симулира или манипулира едно състезание, как може да се преструвам, наподобявам или манипулирам участието си. Всеки състезател отива на състезание с определена цел. Някои се борят за медал, други за попадане във финал, а трети като част от по­нататъшната си подготовка. Никой не тръгва с мисълта, че ще се провали, ще направи три фаула, ще се контузи и т. н. Да не забравяме, че Игрите са състезание, което събира на едно място хора от различни нации и раси с мирна цел.

По повод обвиненията на г-н Карамаринов, бих казала, че това не е възможно. Положила съм дългогодишен труд, за да стигна до първото си участие на Олимпийски игри и никой не знае какви лишения съм претърпяла, за да се случи това. В Лондон всички олимпийци бяхме заедно и имаше толкова много време да изясним всичко около моето участие.

„Ще ме разследват?" Смешно е, не мислите ли? Да не съм престъпник? Все още никой не ме е потърсил да ми държи сметка от федерацията. Това разследване е медиен трик за отклоняване на вниманието от фиаското, което претърпяхме на тези игри. Трябва Ви изкупителна жертва? Добре!!! Нека г-н Свилен Нейков да провери как бяха изразходвани средствата за пред олимпийска подготовка. Та аз още не съм си ги получила тези пари. Може би ги съхраняват за Рио!

Обичам спорта и нямам намерение да се отказвам. На 25 години съм, в хвърлянията това е една много добра възраст. Така че нападките, на който и да било няма да ме накара да се откажа. Смятам, че вината не е само моя. Нека някои хора да потърсят грешки и в себе си.

гр. Сливен 20.08.2012 г.
Радослава Мавродиева